KONKURRENCE 1

 
Beskrivelse
Konkurrence 1er sidste hold i Konkurrenceafdelingen
 
Her udvikler svømmeren til stadighed de fire stilarter, og der lægges høj vægt på den fysiske og mentale udvikling, men træningen bærer i høj grad også præg af at svømmerens færdigheder skal optimeres og specialiseres. Holdet baserer sig på ATK’s “Træne for at konkurrere”, hvilket betyder at svømmeren i højere grad arbejder med individuelle målsætninger og lærer at tage ansvar for egen træning. Stævner har nu høj prioritet, og der trænes specifikt mod topninger til både regionale og nationale mesterskaber. Det forventes at svømmere på dette niveau er opsatte på at indrette og tilrettelægge hverdagen efter svømningen – altså prioritere træningen meget højt.
 
Holdet svømmer sammen med Aarhus Swim, der er et startfællesskab mellem IF Lyseng Svømning, VIK Skovbakken Svømning, IHF Svømning og HEI Svømning.
 
Krav
Som udgangspunkt skal svømmeren have gennemført Konkurrence 2 eller være på niveau med dette. Såfremt svømmeren ikke behersker målsætningen for Konkurrence 2, skal der tages kontakt til den ledende træner på holdet, så der kan findes en alternativ løsning.