Plask & Leg (P&L)
Plask & Leg er det første hold i Svømmeskolen og henvender sig til børn i alderen 4-5 år.
 

Her lærer svømmeren at føle sig tryg i vandet. Svømmeren lærer at komme til og fra vandet selvstændigt samt at opholde sig på lavt vand og tillige kort tid under vandoverfladen. Endvidere vil svømmeren lære at bevæge sig over korte afstande med lidt støtte af et redskab og dermed slippe bunden kortvarigt.
 

Holdet svømmer 30 minutter én gang om ugen.
Tilmeld/Læs mere - (0)

Begynder (B)
Begynder er det andet hold i Svømmeskolen og henvender sig til børn i alderen 5-8 år.
 
Her udvikler svømmeren de fire grundlæggende færdigheder, så denne kan bevæge sig en kortere distance uden redskab og med kontrolleret vejrtrækning. Desuden lærer svømmeren at kunne balancere uden brug af redskaber samt at kunne orientere sig i og under vand. Endelig lærer svømmeren at kunne håndtere mange forskellige elementskift i, til og fra vandet i den lave bassindel.

 
Holdet svømmer 30 minutter én gang om ugen.

Tilmeld/Læs mere - (3)

Let øvede (LØ)
Let Øvede er det trejde hold i Svømmeskolen og henvender sig til børn i alderen 6-10 år.
 

Her udvikler svømmeren de fire grundlæggende færdigheder, så svømmeren med forskellige bevægelsesmønstre kan tilbagelægge en længere distance med koordineret og tilpasset vejrtrækning med udånding under vandet.
 
Desuden lærer svømmeren på forskellige måder at kunne springe i, dykke og opholde sig trygt på dybt vand.
 

Holdet svømmer 30 minutter én gang om ugen.
 


Tilmeld/Læs mere - (3)

Øvede (Ø)
 

Øvede er det fjerde hold i Svømmeskolen og henvender sig til børn i alderen 7-12 år.
 
Her udvikler svømmeren de fire grundlæggende færdigheder så meget, at denne er i stand til at dykke og orientere sig på dybt vand. Svømmeren lærer uproblematisk at kunne foretage diverse elementskift, herunder at springe ud i dybt vand på forskellige måder og fra forskellige højder. Ydermere lærer svømmeren at kunne bevæge sig en lang distance på mave og ryg med et velkoordineret bevægelsesmønster og med en rytmisk, tilpasset vejrtrækning. Svømmeren lærer med andre ord at kunne redde sig selv.

 
Holdet svømmer 60 minutter én gang om ugen.


Tilmeld/Læs mere - (3)

Aqua-Teen (A-T)
Aqua-Teen er et alternativt til konkurrence-svømning og henvender sig til unge i alderen 12-17 år.
 
 Her har svømmere, f.eks. tidligere talent- eller konkurrence-svømmere, der ikke ønsker at fortsætte i konkurrence-afdelingen, mulighed for at holde sig i form og vedligeholde deres sociale relationer. Træneren udarbejder i samarbejde med svømmerne program som følges og som indeholder såvel svømning (for stadig at vedligeholde og udvikle teknik), som lege/spil og andre grene af vandaktiviteter (livredning, udspring, synkronsvømning etc). 
Andre på det niveau kan også tilmelde sig holdet.
 
 Holdet svømmer 60 minutter 2 gange om ugen 

Tirsdag 19.00 - 20.00
Torsdag 19.00 - 20.00 
Tilmeld/Læs mere - (1)

Øvede-Teen (Ø-T)

Øvede-teen er det 5. og sidste hold i svømmeskolen i HEI svømning. Holdet henvender sig til børn i alderen 11-14 år der har gået på klubbens øvede hold eller har tilsvarende svømme-niveau og vil svømme 1 gang ugentligt - og ikke har ønske om at fortsætte på klubbens talenthold.

Holdet svømmer 60 min. 1 gang ugentligt 

 

Tilmeld/Læs mere - (1)

Talent (T)
Talent er "bindeleddet" mellem vores svømmeskole og klubbens konkurrence-afdeling. Svømmere tilmeldes kun holdet, hvis man allerede er tilknyttet holdet eller hvis man er blevet anbefalet holdet af trænerstaben.
 
Her udvikler svømmeren til stadighed de fire grundlæggende færdigheder, men der lægges nu mere vægt på udviklingen af de fire stilarter. Derudover vil svømmeren lære om, hvad det vil sige at være konkurrence-svømmer. Svømmeren bliver introduceret til konkurrence-svømning gennem deltagelse i begynderstævner flere gange i løbet a året. 
 
Holdet svømmer 2 hverdage om ugen og lørdag mellem 11-13 (sammen med K3). Holdet har landtræning i 30 min. i forbindelse med en af hverdags-træningerne. Det aftales med trænerne, hvor mange gange om ugen den enkelte deltager.


Der bliver på holdet arbejdet meget med at styrke fællesskab - både i forbindelse med træning og i forbindelse med arrangementer udenfor svømmehallen

Tilmeld/Læs mere - (1)

K3 (K3)


Træningstider for K3.

Mandag/HEI: 19.00-20.00

Onsdag/HEI: 16.30-18.00

Fredag/Skovbakken: 16.00-18.45

Lørdag/HEI: 11.00-13.00

 

Aarhus Swim K3 (AAS3):

Om Holdet:

Tredjeholdet i Aarhus Swim. Holdet er opdelt i fire holm, med hjembase i hver af de fire klubber. Hvert hold har egne trænere, træningstider og -steder.
Trænergruppen i Aarhus Swim har i fællesskab udarbejdet og aftalt fælles læringsmål og retningslinjer for alle AAS3 hold.
Vi anbefaler at svømmere på AAS3, sideløbende dyrker en anden sport.

Er du svømmer på AAS3 forventes det at du deltager i planlagte stævner og aktiviteter i løbet af året.

Svømmere på AAS3, undervises og trænes med henblik på at klargøre til en senere oprykning til AAS2. Kun udvalgte svømmere får tilbudt at rykke op på AAS2 holdet.

Læringsmål:

 • At give svømmeren grundlæggende viden og forståelse for teknik i alle svømningens stilarter (Crawl, Ryg, Bryst, Fly, Medley).
 • At give svømmeren grundlæggende viden og forståelse for "skills" i svømning, herunder startspring, vendinger i både individuelle stilarter og medley og undervands-arbejdet.
 • Svømmeren har henover et år svømmet følgende løb til stævner:
  • Fri: 50-400m
  • Ryg: 50-200m
  • Bryst: 50-100m
  • Fly: 50-100m
  • Medley: 100-200m
 • At skabe en ”svømmers identitet”, hvor man ikke længere "går til svømning", men "er svømmer".
 • At give svømmeren kendskab og forståelse for træningsprincipperne i Aarhus Swim.
 • At give svømmeren kendskab og benyttelse af grundlæggende målsætning og evaluerings redskaber til træning og stævner.
 • At give svømmeren grundlæggende viden og forståelse om ernæring og hydrering til stævner og træning, samt træningslejre.
 • At øge svømmerens kondition og topfart.
 • At øge svømmerens styrke og koordination på land.
Tilmeld/Læs mere - (1)

K2 (K2)

Klubben har 4 konkurrencehold, som svømmer flere gange om ugen og deltager i stævner henover året.

Konkurrence 2 er det første hold i Konkurrenceafdelingen.
 
Her udvikler svømmeren til stadighed de fire stilarter, men der lægges nu mere vægt på den fysiske og mentale udvikling. Holdet baserer sig på ATK’s “Træne for at træne”, hvilket betyder at svømmeren i højere grad udvider sin træningsbevidsthed samt sin forståelse for egne præstationer og mål. Fokus er nu mere på deltagelse i stævner med mål for øje, hvilket betyder at ingen konkurrencesituation er uovervejet og at disse skal medvirke til svømmerens taktiske udvikling. Det forventes at svømmere på dette niveau er opsatte på at indrette og tilrettelægge hverdagen efter svømningen – altså prioritere træningen meget højt.
 
Holdet svømmer sammen med Aarhus Swim, der er et startfællesskab mellem IF Lyseng Svømning, VIK
Skovbakken Svømning, IHF Svømning og HEI Svømning.
Mandag 17.00-19.15 Lyseng
Tirsdag 06.00-07.30 Skovbakken
Onsdag 16.30-19.30 Skovbakken
Torsdag 06.00-07.30 Skovbakken
Torsdag 17.00-20.00 Hasle
Fredag 16.30-19.30 HEI
Lørdag 06.00-08.30 Svømmestadion
ALLE TIDER ER DEN TID TRÆNINGEN STARTER,HVOR VI ENTEN HOPPER I VANDET ELLER PÅBEGYNDER LANDTRÆNING. 
Tilmeld/Læs mere - (1)

K1 (K1)


Klubben har 4 konkurrencehold, som svømmer flere gange om ugen og deltager i stævner henover året.

Konkurrence 1 er det sidste hold i Konkurrenceafdelingen.
 
Her udvikler svømmeren til stadighed de fire stilarter, og der lægges høj vægt på den fysiske og mentale udvikling, men træningen bærer i høj grad også præg af at svømmerens færdigheder skal optimeres og specialiseres. Holdet baserer sig på ATK’s “Træne for at konkurrere”, hvilket betyder at svømmeren i højere grad arbejder med individuelle målsætninger og lærer at tage ansvar for egen træning. Stævner har nu høj prioritet, og der trænes specifikt mod topninger til både regionale og nationale mesterskaber. Det forventes at svømmere på dette niveau er opsatte på at indrette og tilrettelægge hverdagen efter svømningen – altså prioritere træningen meget højt.
 
Holdet svømmer sammen med Aarhus Swim, der er et startfællesskab mellem IF Lyseng Svømning, VIK Skovbakken Svømning, IHF Svømning og HEI Svømning.
Tilmeld/Læs mere - (1)

TRI, Masters & Open Water (TMO)

TRI, Masters & Open Water henvender sig til dygtige svømmere i alle aldre, der har interesse for TRI, Masters og Open Water svømning.

Her bliver man udfordret fysisk gennem svømningen, således at man på sigt vil være i stand til at svømme minimum 2 kilometer. Der er ingen svømmende-træner tilstede, der bliver udarbejdet et program på skift til inspiration. På holdet vil man møde andre ligesindede, hvilket giver mulighed for interesse- og vidensdeling, og skaber et socialt element i træningen.

Holdet svømmer mandage og onsdage fra 20:30 til 21:30, hvor 2 baner er reserveret til holdet.

Tirsdage, torsdage og i weekenden har man også mulighed for at svømme i motionssvømningens tider.


Tilmeld/Læs mere - (1)

Aqua-Fitness (A-F)
 Aqua-Fitness er for dig der gerne vil røre dig på en anderledes måde i vandet. 
 
Aqua-Fitness er en motionsform for alle uanset niveau, køn, fysik og alder. Vi bruger aktivt vandets opdrift og modstand til at hjælpe dig med nogle øvelser, og gøre andre øvelser hårdere. Takket være vandets opdrift og modstand belaster du ikke led og muskler på samme måde som på land. Øvelserne foregår med og uden redskaber, på dybt og lavt vand.
 
Holdet træner 60 minutter én gang om ugen.
Tilmeld/Læs mere - (2)

Aqua-Fitness+Motionssvømning (A-F+M)
Dette hold er et samlet tilbud på holdene Aqua-Fitness og Motionssvømning.
Tilmeld/Læs mere - (1)

Styrketræning (ST)
 
I HEI Svømnings klubhus har vi et styrketræningsrum, hvor vi kan tilbyde styrketræning med uddannet instruktør.
 
Vi har ikke dyre, stationære maskiner, men her er motionscykler og de maskiner, der skal til for at kunne træne hele kroppen. Hos os skal man ikke være nervøs for kun at møde veltrimmede motionister &ndash her er plads til alle typer og alle aldre.
Tilmeld/Læs mere - (1)

Motionssvømning (MS)
Motionssvømning er for dig over 18 år, som bare gerne vil svømme en masse baner i dit eget tempo.
 
Svømmehallen er opdelt i fem baner under Motionssvømning, således at der er plads til alle. Man skal derfor ikke være bange for at blive forstyrret i sin svømmesession. Efter en tur i svømmehallen er du selvfølgelig velkommen til at varme dig i vores saunaer.

Mandage og onsdage er der 3 baner til rådighed fra 20:30 til 21:30. 

Tilmeld/Læs mere - (1)

Styrketræning+Motionssvømning (ST+MS)

Dette hold er et samlet tilbud på holdene Styrketræning og Motionssvømning.
Tilmeld/Læs mere - (1)

Seniorsvømning (SS)
Er du 60 år eller ældre og har lyst til at svømme, kan du tilmelde dig seniorsvømning.
 
Her er der mulighed for at svømme mandag, onsdag og fredag eftermiddag kl. 15-15.30 samt i alle Motionssvømnings tiderne.
 
Kort sagt er der mulighed for at svømme en masse og kun når det passer dig. Efter en dejlig svømmetur er du selvfølgelig velkommen til at nyde den varme sauna.
Tilmeld/Læs mere - (1)

Gæstesvømning (GS)
Ved Gæstesvømning er svømmehallen åben for alle – både medlemmer og ikke-medlemmer.
 
Entréprisen er 30 kr. pr. person, som betales til den pågældende livredder i hallen.
 
Herefter er der fri brug af bassin og sauna indenfor tidsrummet. Hallen er åben de fleste lørdage og søndage kl. 13-17 – se under fanen "Lukkedage" for hvilke dage hallen er lukket.
Tilmeld/Læs mere - (1)

Plask & leg / barn + voksen (PL BV)

Plask og leg for barn + 1 forælder

Plask & Leg barn/forælder er en del af Svømmeskolen. Holdet henvender sig til børn i alderen 3-5 år med 1 deltagende voksen pr. barn, der er med i vandet.

 Her lærer barnet i samarbejde med deltagende forælder at føle sig tryg i vandet. Svømmeren lærer at komme til og fra vandet selvstændigt, samt at opholde sig på lavt/dybere vand og tillige kort tid under vandoverfladen. Endvidere vil svømmeren lære at bevæge sig over korte afstande med lidt støtte af et redskab og dermed slippe bunden kortvarigt.

 Husk det er barnet der tilmeldes holdet - den deltagende voksen skal ikke tilmeldes

Der vil være 1 træner/instruktør til stede, som vil igangsætte aktiviteter.

 Holdet svømmer 30 minutter én gang om ugen.

 

Tilmeld/Læs mere - (2)

Styrketræning for unge (SU)

Styrketræning for unge er delt op i to hold. Ét for de 14-16-årige og ét for de 17-21-årige. Fælles for begge er at de træner henholdsvis mandag og torsdag, og begge har adgang til åben træning om søndagen kl. 13-17, hvor man også gerne må tage en ven mod mod en mindre betaling på 30 kroner. 

Vores instruktører Esben og Magnus står for at sammensætte et varierende og spændende program, og selv vi ikke har store, dyre maskiner, så har vi alt, hvad der skal til for at træne hele kroppen og alle er velkommen hos os. 

Tilmeld/Læs mere - (2)

Voksen Undervisning (VU)
Voksen undervisning henvender sig til voksne i alle aldre.
 
Her har du mulighed for, både som nybegynder og øvet svømmer, at blive udfordret netop på dit niveau. Holdet er for dig, der måske vil i gang med at svømme efter mange års pause eller for dig der vil lære at svømme crawl. Måske er du allerede en øvet svømmer og ønsker at få finpudset teknikken - alle er velkomne. Der vil være 2 trænere til stede, der kan guide og hjælpe den enkelte.
 
Holdet svømmer 60 minutter én gang om ugen - tirsdag fra 20-21
 
Udover én undervisningslektion om ugen, har du også mulighed for at svømme i alle Motionssvømnings tiderne.
Tilmeld/Læs mere - (1)