Vejledning til forældre med børn i svømmeskolen

-det her er vores rammer og regler. 

For at jeres barn kan få den bedst mulige oplevelse, hver gang han/hun er til træning og for at vores instruktører kan give den bedst mulige undervisning, har vi opstillet nogle rammer og regler, som vi beder jer om at læse og tænke på, når I møder op til svømmetræning. 

Adgang til omklædningsrum - husk altid at tage sko af. 
Omklædningsrummene befinder sig i den ene ende af svømmehallen op mod Sølystskolen. Drengene klæder om på 1. sal op ad trappen – pigerne er i stuen.

Når du skal i omklædningsrummene, så husk altid at sætte dine sko i skoreolen på tilskuerpladserne – midtvejs i svømmehallen. 

Før vi hopper i vandet ... 
... Er det vigtigt, at børnene bliver vasket grundigt med sæbe under bruseren uden badetøj. Håret skal også vaskes grundigt. Vi forbeholder os retten til at sende ungerne tilbage under bruseren, hvis håret ikke er vasket, eller vi åbenlyst kan se skidt og snavs i armhuler og mellem tæerne.   

Lad vær med at komme i god tid – kom til tiden  
Skal du til svømning i den lave ende (Plask & Leg samt Begynder), skal du vente på bænken, som står langs væggen modsat tilskuertribunen.  

Skal du til svømning i den dybe ende (Letøvet og Øvede), skal du vente langs vinduespartiet. 

Af hensyn til svømmerne i vandet – især seniorerne – er det vigtigt, at man holder sig væk fra bassinet, så længe svømmetræningen ikke er begyndt. Det kan være svært, vand er dragende, og derfor opfordrer vi til, at du ikke kommer i god tid, men til tiden. For så undgår du at vente alt for længe.  

Når du kommer ind til træning ... 
... Skal du have badetøj på og svømmebriller klar ved hånden. Vi anbefaler svømmebriller uden næsetut, da en del af svømmetræningen handler om at trække vejret rigtigt under svømning og holde vejret i vand. Det kan man ikke, hvis svømmebrillerne dækker næsen. 

Langt hår skal bindes op i en hestehale eller være dækket af en badehætte af hensyn til rensningsfiltrene i bassinet. Hår stopper filtrene til, og så er vi nødt til at lukke svømmehallen.  

Ingen forældre langs bassinkanten 
I og langs bassinet arbejder HEI’s trænere, hjælpetrænere og svømmeskolelederen. Her ser vi helst, at der ikke er forældre, idet det forstyrrer undervisningen og tager børnenes opmærksomhed. 

Sig farvel til dit barn ved omklædningsrummene, og sæt dig op på tilskuerpladserne. Er der en vigtig besked, er barnet utryg ved at skulle i vandet eller har særlige behov, så tag fat i svømmeskolelederen eller træneren, så vi kan finde den bedste løsning. For eksempel sætte dit barn sammen med en hjælpetræner.  

Skal dit barn have bælte på, hjælper hjælpetræneren eller svømmeskolelederen med dette. Badevinger er ikke tilladt. 

Ingen brug af telefoner i svømmehallen - sæt dig over i klubhuset 
I henhold til loven og af sikkerhedsmæssige årsager er det ikke tilladt at bruge kamera, mobiltelefon eller computer i svømmehallen eller omklædningsrummene. Alle samtaler og mobilbeskeder foregår udenfor, i glasgangen eller i klubhuset.  

Faktisk ser vi helst, at forældre forlader svømmehallen, når svømmeundervisningen går i gang og først indfinder sig igen, inden børnene skal op af vandet.  

Svømmehallen er desuden ret varm at opholde sig i, og du er derfor meget velkommen til at sætte dig ved et af bordene i klubhuset. Vi arbejder på at give klubhuset en opdatering, så vi på sigt også kan tilbyde en kop kaffe eller en sodavand.  

Ris og ros, kommentarer og spørgsmål 
I er meget velkommen til både at give ris og ros til vores instruktører, de vil gerne udvikle sig og blive bedre. Har I direkte kritik, haft en dårlig oplevelse eller på anden måde er utilfredse, så tag fat i vores svømmeskoleleder Mette (der som udgangspunkt er i hallen eller i klubhuset) og få en snak. Har du brug for at kontakte bestyrelsen, hjælper svømmeskolelederen dig med de rette kontaktoplysninger.

LAD OS OPSUMMERE: 

  • Husk altid at tage dine sko af. 
  • Vask dig grundigt inden træning. Også håret.  
  • Er du ikke vasket, kan du ikke deltage i træning. 
  • Lad vær med at komme i god tid. Kom til tiden. 
  • Vent på bænken eller langs vinduespartiet, indtil træneren kommer. 
  • Medbring svømmebriller uden næsetut og hav altid dit hår sat op eller brug badehætte. 
  • Ingen forældre langs bassinet – hér arbejder HEI’s trænere, hjælpetrænere og svømmeskoleleder. 
  • Ingen telefoner, tablet eller computere i svømmehallen. Brug klubhuset.  
  • Tag fat i os, hvis du har nogen spørgsmål, tanker eller undren, som du gerne vil dele.   

Vel mødt i HEI Svømning!